• Christophe Platteau

Het recept voor een goede mortel

Bijgewerkt: 24 aug 2020

Hoe maak je mortel? In deze blog maken we mortel om een metselwerk te herstellen. Maar hoe maak je mortel en welk additieven zijn er om er in te doen. Wat is mortelolie of verbeteraar en hoe kan je mortel watervast maken. ik leg het je hier uit:


werkwijze:


  1. neem een vat of emmer

  2. doe een bodem water erin (+- 3 cm voor een half vat of emmer)

  3. doe de mortelolie of verbeteraar bij en roer goed door

  4. doe het zand erbij en roer door. Denk aan je delen voor de verhouding met cement zoals ik uitleg in de video

  5. doe het aantal delen cement erbij en roer verder doorDe mortel moet een mooi stevig smeuïg mengsel zijn. Als je het opneemt met je truweel moet het mooi in vorm blijven en niet van je truweel glijden. Gebeurt dit wel heb je te weinig mortelolie gebruikt. krijg je geen mooie vorm maar hangt de mortel als een pap aan je truweel heb je teveel gebruikt.


⚠️ Opgelet: blijf niet te lang roeren eens je een smeuïge massa hebt of de mortelolie zal ervoor zorgen dat je mortel te plat wordt. Let ook op met extra water toe te voegen. De mortel lijkt misschien op het eerste zicht droog maar het mengsel en de olie hebben even de tijd nodig om hun binding te verkrijgen.

184 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Hoi, fijn dat je hier was!

ik ben Christophe. Hier vind je mijn contactgegevens. Ik ben actief in groot Antwerpen.

Adres

Keerbaan 87

2160 WOMMELGEM

BTW

BE-0811.773.895

KBC

BE20 7330 5497 2556

Telefoon

0486 06 74 61

we hebben een privacy verklaring opgesteld in het kader van de gdpr en u kan deze vinden in de About sectie samen met onze algemene voorwaarden