• Christophe Platteau

Pleisterwerk herstellen

Bijgewerkt: 30 aug 2018


Ik moet bekennen dat het een haat-liefde relatie is 😡😍


Soms is het makkelijker om een nieuwe muur te pleisteren dan dat je een stuk moet herstellen. Je start namelijk vanop de baksteen en bepaalt zelf de dikte van je pleister die je aanbrengt. Daardoor is het ook makkelijker om alles in één keer mooi gelijk en effen te zetten.

Bij een herstelling is het niet altijd evident om dat ene stuk steeds weer mooi gelijk te krijgen met de rest van de muur. Vaak zijn het oude muren die scheef staan of hadden de stukadoren van toen niet de techniek van vandaag waardoor de muren oneffen zijn.


Maar met de juiste kennis krijg je de job steeds weer gefikst.


Vaak start het bij een waterschade. De dakgoot van de buurman of de douche van het verdiep erboven. Vocht in de muren is een lastige zaak. Eerst moet je het vocht kunnen detecteren, dan de oorzaak aanpakken en vervolgens kan je starten met de herstelling.


Wist je dat... deze herstelling een gevolgschade is van de oorzaak waardoor het in je brandverzekering gedekt is. Breng dus een dossier binnen bij je verzekering en meestal betalen zij je voor de werken.


Regel nr. 1 bij herstellen van pleisterwerk: "Als het vast hangt, blijf er dan af". De oude beschadigde pleister moet er natuurlijk af. Maar met je plamuurmes kan je blijven 'steken'. De regel is dus, wat blijft hangen zonder dat je al teveel kracht moet zetten, laat je hangen.

Hierdoor krijg je zeer bizarre vormen die je moet gelijk smeren.


Geleiders


Bij kleine herstellingen heb je voldoende aan je plakspaan of een breed spaakmes. Heb je een grote oppervlakte te pleisteren dan wordt het al moeilijker. Je hebt niet altijd de ruimte om een lange afreilat te gebruiken. Als de muren te oneffen zijn, zal je die 'fout' doortrekken in je nieuw pleisterwerk.


Daarom gebruik ik vaak geleiders. Ze kunnen mooi gelijk met de muur geplaatst worden waardoor het makkelijker is om met een kleine afreilat de pleister mooi glad te strijken zodat alles weer in één mooi vlak staat.


Achteraf zijn ze niet meer zichtbaar en volledig weg gewerkt in de pleister.Works every time 😏

💛

90 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Hoi, fijn dat je hier was!

ik ben Christophe. Hier vind je mijn contactgegevens. Ik ben actief in groot Antwerpen.

Adres

Keerbaan 87

2160 WOMMELGEM

BTW

BE-0811.773.895

KBC

BE20 7330 5497 2556

Telefoon

0486 06 74 61

we hebben een privacy verklaring opgesteld in het kader van de gdpr en u kan deze vinden in de About sectie samen met onze algemene voorwaarden