• Christophe Platteau

Strafpunten voor niet-geïsoleerde daken

Bijgewerkt: 24 aug 2020

Zouden ze dan ook werken met een gele of rode kaart?


Vanaf 01/01/2020 moeten alle daken van woningen geïsoleerd zijn. Het gaat dan over huizen die vóór 2006 aangesloten werden op het elektriciteitsnet. Woningen die dan niet voldoen aan de dakisolatienormen, krijgen 15 strafpunten. De burgemeester kan dan zelfs je huis ongeschikt verklaren en zal je de nodige werken moeten uitvoeren alvorens je woning conform kan verklaard worden."Bijna één derde van alle warmte gaat verloren via het dak. Zet dus maar een goede muts op!"

Wil je besparen dan is dakisolatie een van de meest efficiënte manieren. Bedenk maar eens het verschil als je in de winter een muts draagt of niet. Bijna één derde van alle warmte gaat verloren via het dak. Zet dus maar een goede muts op!


Als minimumnorm geldt een R-waarde van minstens 0,75m²K/W of beter gezegd een isolatielaag van 3 à 4 cm, afhankelijk van het soort materiaal. Bij een nieuwbouw ben je verplicht om 11cm te plaatsen als minimum. Vaak zijn ook in de oude huizen de spanten 18cm of groter dus kan je al lekker gaan isoleren.


Kostprijs


Een dak isoleren kan je makkelijk zelf als je een beetje handig bent. Laat je het liever over aan een aannemer reken dan op ongeveer € 2.500 voor een dak van 100m². Laat je een nieuw dak plaatsen, kan de aannemer onmiddellijk langs buiten het dak isoleren. Dat is nog beter. Je geniet ook van 6% BTW ten opzichte van 21% als je het zelf isoleert.


Als je nu isoleert, heb je ook nog recht op een premie.

  • via een aannemer: € 6 per m²

  • Do It Yourself: € 3 per m²

Op de premiezoeker kan je de juiste premie zoekenBuiten je dak isoleren, kan je ook je muren en vloeren isoleren. Dit heeft ook akoestische voordelen. Lees er alles over in onze blog akoestisch isoleren!

107 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Hoi, fijn dat je hier was!

ik ben Christophe. Hier vind je mijn contactgegevens. Ik ben actief in groot Antwerpen.

Adres

Keerbaan 87

2160 WOMMELGEM

BTW

BE-0811.773.895

KBC

BE20 7330 5497 2556

Telefoon

0486 06 74 61

we hebben een privacy verklaring opgesteld in het kader van de gdpr en u kan deze vinden in de About sectie samen met onze algemene voorwaarden