top of page
  • Foto van schrijverChristophe Platteau

Tips bij het zoeken van een klusjesman

Bijgewerkt op: 24 aug. 2020

Tijdsgebrek en een tekort aan ervaring en handigheid zijn de vaakst voorkomende redenen om een klusjesman in te schakelen. Fouten zijn snel gemaakt en kunnen de herstellingskosten achteraf aardig doen oplopen.

veel klusjesmannen zijn ook geïnteresseerd in grotere klussen.

Door een klusjesman in te schakelen kan je dat makkelijk vermijden. Ervaren klussers zijn vaak ook veel sneller klaar met de klus en besparen je op die manier heel wat tijd én stress. Een goede klusjesman is een alleskunner. Niet alleen repareert hij de lekkende kraan of hangt de boekenplanken op, hij kan ook een extra stopcontact maken, schilderen, behangen of je volledige badkamer renoveren.


Voordat je op zoek gaat:

Je moet op voorhand goed weten wat je van de klusjesman verwacht. Bepaal daarom voor jezelf welke klussen je wil laten uitvoeren, tegen welke prijs en wanneer. Maak jezelf geen illusie dat er geen wachttijden bestaan voor kleine klussen.


Loop door je huis en maak een mooi lijstje. Noteer alle karweien die gedaan kunnen worden. Schilderen van de babykamer, lekkende kranen, tegelen van de badkamer, plinten plaatsen, muren uitplamuren, enzovoort. Zorg dat je de lijst met echt noodzakelijke reparaties bij de hand hebt als je gaat bellen. Neem ook voldoende foto's en stuur ze naar uw klusjesman. Zo kan uw klusjesman een goed idee krijgen van de hoeveelheid werkzaamheden er moeten gebeuren. Maak ook een lijst met dingen die misschien (nog) niet gerepareerd hoeven worden, maar die je in de gaten wilt houden. Besluit of je alle reparaties in één keer wilt laten uitvoeren, of gefaseerd. Bepaal welke reparaties de belangrijkste zijn. Heb heb je hier zelf geen goed overzicht van, kan uw klusjesman je hierbij helpen.Als je klusjesman langskomt:

Loop door het huis en laat alle klussen zien aan uw klusjesman. Maak afspraken of de klus per uur of per klusje betaald wordt. In vele gevallen kan er ook een offerte opgesteld worden. Check ook reviews op social media of vraag naar referenties van andere werkzaamheden als je twijfelt over de kwaliteit van het werk. Een klusjesman die blogt, weet vaak waarover hij praat. Hij kiest ervoor om onderwerpen te zoeken die je aanbelangen en probeert zo oplossingen aan te bieden.Ook handig:

Veel klusjesmannen zijn ook geïnteresseerd in grotere klussen. Mocht je grote klussen hebben, vraag je klusjesman of hij geïnteresseerd zou zijn. Het is niet eenvoudig om zelf verschillende aannemers op te sporen voor al deze aparte klussen. Een klusjesman is vaak gespecialiseerd in vele karweien. Als er tijd is kun je altijd naar vragen naar welke karweien uw klusjesman kan uitvoeren. Altijd handig als je al iemand in je netwerk hebt.op zoek naar uw klusjesman?53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page