top of page

Zelf aan de slag met je verbouwing?

(ver)bouwen

Zelf

Zelf aan de slag met je verbouwing?

Denk je eraan om je renovatie zelf te doen, maar wil je er niet alleen voor staan? Dan kan je bij mij terecht voor begeleiding of om werken te laten uitvoeren. Begeleiding op de werf, denk je? Dat wordt zo meteen wel duidelijk.

Weet je trouwens waarmee je het meeste geld kan uitsparen in je verbouwing?

Je bespaart veel met zelfbouwpakketten voor de technieken. Denk maar aan verwarming, sanitair, elektriciteit en ventilatie. Samen goed voor ± 20.000€. De opstart of controle kan je laten uitvoeren door een specialist. Zo ben je zeker van de kwaliteit ervan. Ook tijdens de rubouw kan je veel besparen.

Ongetwijfeld kom je tijdens de verbouwing wel op een moment dat je vast zit met een klus of extra raad nodig hebt. Een doe-het-zelf zaak kan je al een stuk op weg helpen, maar vaak is dat bij een verbouwing niet voldoende. 


Althans, dat merkte ik zelf bij de verbouwing van mijn huis...

RBO - Renovaties 1000 x 420 Transparant

hoi,

ik ben Christophe

Ik ben Uw Klusjesman uit Wommelgem. 

Gebeten door gedrevenheid en passie, maar bovenal met 20 jaar ervaring ben ik de klusjesman die u nodig hebt. Ik ben de bouwstut waar je verbouwing op kan steunen zodat jij dankzij de nodige begeleiding en hulp steeds verder kan om van je verbouwing een succes te maken! Zijn sommige werken niets voor jou, dan voer ik ze voor je uit.

RBO - Uw Klusjesman Christophe Platteau.

Geen onbekend terrein

We gaan er vanuit dat je zelf wilt verbouwen of de aannemer wil helpen. Momenteel is er een heel grote kloof tussen jullie, de zelf (ver)bouwers en een renovatie bedrijf. Het is niet zomaar enkele muren afbreken zodat de aannemer verder kan.  Meestal gaat de combinatie renovatie bedrijf en delen zelf doen niet goed samen. Het bedrijf is niet gewoon om met doe-het-zelvers samen te werken. Ze kunnen hun agenda er niet op afstemmen en kiezen ook vaak  voor hun eigen broodwinning.

Het evenwicht is niet correct verdeeld. Eigenlijk is het de 80-20 regel die moet gelden.

80% doe-het-zelf en 20% hulp of werken uitbesteden aan een aannemer. Ik denk dat velen door het gebrek van de 20% niet aan een verbouwing beginnen. Dat is zonde, want je kan het zeker!

 

 Wordt het al een beetje duidelijk waar ik naartoe wil :-)

Een verbouwing is voor mij geen onbekend terrein. Uiteraard niet als aannemer, maar ook als persoon.

Een verbouwing voor iemand anders is altijd anders dan voor je zelf. Bij een eigen verbouwing zit je gebonden aan jouw  agenda, kennis, hulp van familie en vrienden, emoties, druk, stress, relatiestress en ruzies,...etc. Dan mag je nog zo handig zijn als Bob de Bouwer, deze zaken bepalen of je verbouwing tot een goed eind komt. Hoe omgaan met deze zaken is een belangrijk onderdeel van de begeleiding. 

 

3 jaar lang heb ik zelf, voor en na, verbouwd aan mijn huis. Ik had 2 jaar nodig voor de afbraak en ruwbouw én 1 jaar voor de technieken en binnenafwerking. Ondanks dat ik zelf in het vakgebied zit, stootte ik zelf op nog veel vragen. Niet alleen over de nieuwste normen, maar soms ook over de uitvoering. Daar ga je ook voor staan. 

Laat je niet ontmoedigen!

Je kan een aardig stuk opweg, maar soms heb je in het weekend wat extra hulp nodig of wil je de plannen eens doorpraten, zoek je een klankbord of kan je de tips en tricks van een aannemer goed gebruiken. Door vele werken zelf uit te voeren, kan je de kosten sterk drukken dus waarom zou je zelf niet aan de slag gaan?

Je staat er niet alleen voor!

Een verbouwing is zenuwslopend. Weet dat je er niet alleen voor staat. 

Samen overlopen we de klussen die je wilt uitvoeren. Indien nodig start ik de werken mee op en kunnen we samen enkele uren klussen. Misschien ben je de klus snel meester en kan je daarna verder.  

 

Zo ging ik onlangs nog enkele uren helpen om een betonnen

draagbalk te gieten en om steenpuin af te voeren.

Zit je strop is het handig dat je een klankbord hebt. Je kan ook rekenen op telefonische bijstand of via onze facebookgroep "Het Klus Café" dat dient als bouwforum. Zo wordt je ook geholpen wanneer je die werkbroek na een lange dag gewisseld hebt voor een cosy jogging. De antwoorden komen voornamelijk van mezelf en ondertussen leren mede-verbouwers hier ook van. 

 

een kleine renovatie klinkt als een groot woord, maar dat hoeft het niet te zijn. Een nieuwe vloer, nieuwe elektriciteit, schilderwerken en raamgarnering zijn al een kleine renovatie voor een leuke bureauruimte. Ook geldt dit voor een toiletruimte waar een hangtoilet en nieuwe vloer en wandtegels moeten komen. 

Als klusjesman bundel ik al de specialiteiten zodat jij zelf niet op zoek moet naar verschillende aannemers. 

Christophe, klusjesman

Ruwbouw

Ruwbouw werken lijken enorme klussen die je als doe-het-zelver misschien wilt overslaan. Toch zijn er veel zaken die je zelf kan doen. Soms moet je alleen weten hoe je ze moet aanpakken. 

Werk je met een architect dan werk je met een bouwplan. Het lezen van zo'n bouwplan vraagt de nodige ervaring, maar krijg je snel aangeleerd: "Hoe zie je het onderscheid tussen de muren, hoe  kan ik de muur opmeten op het plan, waar kwam dat betonnen balkje,...etc?" 

Laat je niet afschrikken om enkele muren af te breken en nieuwe muren te metsen. Met een beetje begeleiding doe je dit zelf.

 

Een betonnen vloerplaat gieten? Een makkie...! 

Na de ruwbouwfase botst je dan weer op vragen zoals: "hoe ver moesten die Gyprocprofielen uit elkaar staan, was de leiding koud water nu links of rechts, hoe sluit ik de sanitaire collectoren aan, hoe bevestig ik best de plinten,...etc? "

Professionele bouwmaterialen leveren

Om een verbouwing uit te voeren, heb je misschien niet al het nodige materiaal en gereedschap. Je kan terecht bij Uw Klusjesman voor een bouwstelling, bouwschoren, betonmolen of andere materialen die kunnen helpen bij je verbouwing. Je hoeft deze niet te huren bij een verhuurbedrijf. Ik breng ze tot bij jou. We kunnen dan ook samen de klus overlopen.

Wil je ook werken met professioneel materiaal dan kan ik voor jou bouwmaterialen bestellen. Ik werk met kwalitatieve producten geleverd bij jou op de werf door professionele groothandels. Je geniet hierbij van een stuk aannemerskorting wat het voor jou interessant maakt.

Architect nodig?

Ik werk nauw samen met een Architectenbureau. Het bureau beschikt over een team van deskundige architecten. In samenspraak met jou bepalen we het bouwprogramma dat, getoetst aan de stedenbouwkundige voorschriften, de basis vormt van het ontwerp. Schetsen en plannen geven een goed beeld van het ontwerp. Van het definitief ontwerp wordt het bouwaanvraagdossier opgesteld om de bouwvergunning te bekomen.

 

Na het bekomen van de bouwvergunning wordt de stabiliteitsstudie en het aanbestedingsdossier opgemaakt zodat er een correcte aannemingsprijs kan bepaald worden. Tijdens de uitvoering van de werken staan we in voor de controle op de werken en kan er in samenspraak met u bijgestuurd worden waar nodig. Voor de uitvoering van de werken kan je uiteraard rekenen op je vertrouwde klusjesman.

Veel succes alvast met je verbouwing!

7 aannemers

Zijn de werken toch iets te groot of wil je sommige delen uit handen dan kan je me vragen

om jouw renovatie te coördineren of de totaal renovatie uit te voeren. 

Met onze 7 aannemers kunnen we ongetwijfeld helpen. Check hiervoor zeker onze

karweien. Dankzij mijn karweien kan ik helpen voor één enkele karwei of voor meerdere. 

 

Ondertussen kies jij zelf welke werken je toch zelf wilt uitvoeren. 

ONZE FORMULES

LEES MEER OVER DE PRIJZEN VAN ONZE FORMULES

voordelen

icon architect.png

architect

architectenbureau met stabiliteitsberekening, voorontwerp, meetstaat en bouwaanvraag

icon aannemer.png

extra handen

kosten besparen door samen werken uit te voeren of stukken van de renovatie uit handen te geven

icon materialen.png

materialen

bestellen van professioneel materiaal, huren van gereedschap zoals breekhamer, stelling, ...etc

begeleiding

begeleiding bij de voorbereiding van jouw verbouwplannen

telefonische bijstand tijdens het verbouwen

IK WIL JE ERBIJ

Vertel ons over jezelf 

Bedankt voor de inzending!

RBO Uw klusjesman is onderdeel van RBO binnenhuisafwering. Is je project groter dan een klusje, neem dan zeker een kijkje naar ons breder aanbod op www.rbo-binnenhuisafwerking.be